"Pitala sam prijateljicu da mi bude surogat: Nakon što se dete rodilo život mi je pakao, ovo normalan ne može da istrpi"

Ispovest žene koja je saznala bolnu istinu o svom sinu. Njen život pretvorio se u haos.

Porodica
13:10h
"Pitala sam prijateljicu da mi bude surogat: Nakon što se dete rodilo život mi je pakao, ovo normalan ne može da istrpi"
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jedna žena, požalila se na društvenoj mreži Redit, kako bi napisala ono što joj je na duši. Tajna koju je otkrila je toliko slomila, da ne zna gde će i šta da radi.

Ova tridesetšestogodišnjakinja je objasnila kako je sa svojim mužem (35) skoro 10 godina, u braku sedam, ali nije mogla da zatrudni prirodnim putem sa njim zbog problema sa plodnošću.

Umesto toga, uštedeli su za vantelesni tretman i zamolili njenu prijateljicu da im bude surogat majka od poverenja kroz proces. Ali dve godine nakon rođenja njihovog sina, žena je saznala "srceparajuću" istinu koja je razbila vezu koju je osećala sa svojim mužem, detetom i najboljim prijateljem.

Devojka
foto: blickwinkel / Alamy / Alamy / Profimedia

Obraćajući se na Reditu, rekla je: "Oduvek sam želela da budem mama. Bila sam očajna kada sam otkrila da je skoro nemoguće da nosim bebu cele trudnoće".

"Počeli smo da razmatramo cenu surogata. To je zaista skupo! Moja bliska prijateljica sa fakulteta koja je već imala dvoje dece ponudila nam je da nam služi kao surogat da bismo smanjili troškove. Posle dve razočaravajuće sesije vantelesnom oplodnjom što nije rezultiralo trudnoćom, zatrudnela je u trećem pokušaju i nosila dečaka za nas.

Kaže da je radila dodatne sate tokom procesa surogat majčinstva, znajući da će im trebati sav novac koji mogu dobiti da izdržavaju svog sina. Dodala je: "Moja prijateljica i moj muž počeli su više da pričaju i ponekad bih se vraćala kući sa posla za vikend da bih je zatekla kako već visi u našoj kući kada je moj muž bio tamo."

Devojka
foto: itanistock / Alamy / Alamy / Profimedia

"Opisala sam to kao bezazleno i dobro je za nju da bolje poznaje mog muža jer je bila u procesu, nadamo se, da nosi naše dete za nas."

Ali sada, dve godine kasnije, žena je počela da preispituje koliko su vremena njen muž i prijatelj proveli zajedno nakon nedavne posete bolnici.

Ona je dodala: "Sve je došlo do izražaja kada sam odvela našeg sina kod lekara i uradili metabolički panel i analize krvi koje su pokazale da ima krvnu grupu koju biološki nije moguće imati sa mnom kao svojom majkom. ( On je B+, ja sam A+, muž je O+)."

Zabrinuta, žena je prvobitno mislila da je klinika implantirala pogrešne embrione i spremala se da pozove advokata za pomoć. Ali, ona kaže da je istina boli još više od ovoga. Dodala je: "Razmišljala sam o tome da uradim DNK test roditeljstva. Rezultati testa su pokazali da ja nisam majka, ali je moj muž i dalje otac.

"Bila sam slomljenog srca i ljuta nego ikad, razgovarala sam sa advokatima o medicinskim nesavesnostima u klinici za plodnost koju smo koristili. Onda je moj muž priznao da je spavao sa mojom prijateljicom (naša surogat majka) u nekoliko različitih prilika tokom naše borbe da ona zatrudni našim embrionima.

"To znači da naš sin začet vantelesnom oplodnjom i dobijen surogatom, uopšte nije moj sin i začet je na staromodan način, što ja nikada ne mogu da uradim. Plakala sam iznova i znova zbog ovoga."

Devojka
foto: itanistock / Alamy / Alamy / Profimedia

"Osetila sam momentalnu trostruku izdaju – od onoga ko je trebao da bude moj muž, moja prijateljica, a sada i od mog deteta koje nije čak ni moje."

Skrhkana, žena je podnela zahtev za razvod - ali takođe kaže da ne želi ništa da ima sa svojim sinom sada znajući da on nije biološki srodan sa njom.

Takođe je prekinula veze sa svojom prijateljicom i vratila se kod svojih roditelja. Rekla je: "Moj muž i "prijateljica/surogat majka" priznaju da su pogrešili i nastavljaju da mi se izvinjavaju, ali su me takođe nazivali nezrelom i bezdušnom da jednostavno tako odustanem od svog sina. Moji roditelji takođe kažu da ne mogu tek tako da odustanem od deteta".

"Kada sam im rekla da odbijam da ostanem u braku sa osobom koja me prevarila i da bih radije usvojila jednog dana sa boljim partnerom i od poverenja". Rekli su da nije krv ono što čini porodicu. Oni su sve o tome da se ja razvodim od svog muža varalice, ali stalno mi govore da pravim grešku tako što se odričem svojih roditeljskih prava.

Dok je većina korisnika podelila šok zbog situacije sa ženom, drugi su podržali njenu odluku da ode i započne novi život. Jedan korisnik je rekao: "Da, ovde morate da uradite ono što vam odgovara." Drugi korisnik je dodao: "Nisam mogao da gledam dete bez negodovanja i izdaje. To je tako nepravedno prema detetu." Treći korisnik je dodao: "Kao proizvod afere, nisam saznao sve dok nisam imao 38/39, kažem ti ako ti srce kaže da ne voliš ovo dete, idi."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs