2 lagana ručka po receptu Slavice Rokvić gotova začas: Zbog jela koje sprema ima tako dobru liniju na pragu 7. decenije

Slavica Rokvić pleni izgledom gde god se pojavi, a za njenu top formu umnogome je zadužena domaća kuhinja

Recepti
12:30h
2 lagana ručka po receptu Slavice Rokvić gotova začas: Zbog jela koje sprema ima tako dobru liniju na pragu 7. decenije
Foto: Printscreen Instagam / rokvic.slavica

Slavica Rokvić, žena pokojnog legendarnog pevača Marinka Rokvića, obožava da kuva, te sa lakoćom smisli jelo od namirnica koje zatekne u svom frižideru. Kada god ima slobodno vreme najmilije obraduje nekim novim receptom, koji sa trpeze, prema njihovim rečima, nestane brzinom svetlosti!

Donosimo vam recepte za 2 Slavičina ručka koje obožava da jede!

Krompir sa blitvom i kupusom

  • 4 srednja krompira
  • dve veze blitve
  • crveni kupus
  • šargarepa
  • mala glavica crvenog luka
  • so
  • biber
  • čen belog luka
  • masinovo ulje
  • balzamiko sirće od smoke
  • jabukovo sirće

Priprema:

Potrebno je 4 srednja krompira i dve veze blitve skuvati. Kad se skuva, izgnječiti krompir, iseckati blitvu, dodati so, biber, malu glavicu crvenog luka, čen belog, maslinovo ulje i malo balzamika.

Šargarepu izdinstati i začiniti.

Crveni kupus izrendati na najsitnije, i začiniti po ukusu, so, ulje i malo jabukovog sirćeta. I onda sve ređati kao u videu.

Stranice pleha za svaki slučaj namazati maslinovim uljem. Potom jelo odložite u frižider na neka 3 sata, a može i duže.

Ukrasitipo želji, a Slavica je stavila: posni ovseni krem za kuvanje, peršun, golicu, malinei masline

Šampinjoni sa batatom

  • Batat
  • šampinjoni
  • praziluk
  • tikvice
  • beli luk
  • spanać
  • ovsena pavlaka za kuvanje
  • testenina

Priprema:

Iseckati praziluk, batat, tikvicu, čen belog luka i prodinstati. Zatim dodati iseckane šampinjone. Kada puste svoju aromatičnost, u secko Slavica ubaci malo dinstane smese i izblenda, pa vrati ponovo u šerpu i doda spanać. Veoma kratko, uz mešanje na laganoj temperaturi. Kada je gotovo doda biljnu pavlaku za kuvanje. Paralelno, stavi da se kuva testenina. Potom sve sjedini i začas dobije fantastičan ručak.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs