Slavica Rokvić, žena pokojnog legendarnog pevača Marinka Rokvića, obožava da kuva, te sa lakoćom smisli jelo od namirnica koje zatekne u svom frižideru. Kada god ima slobodno vreme najmilije obraduje nekim novim receptom, koji sa trpeze, prema njihovim rečima, nestane brzinom svetlosti!
Donosimo vam recepte za 2 Slavičina ručka koje obožava da jede!
Krompir sa blitvom i kupusom
- 4 srednja krompira
- dve veze blitve
- crveni kupus
- šargarepa
- mala glavica crvenog luka
- so
- biber
- čen belog luka
- masinovo ulje
- balzamiko sirće od smoke
- jabukovo sirće
Priprema:
Potrebno je 4 srednja krompira i dve veze blitve skuvati. Kad se skuva, izgnječiti krompir, iseckati blitvu, dodati so, biber, malu glavicu crvenog luka, čen belog, maslinovo ulje i malo balzamika.
Šargarepu izdinstati i začiniti.
Crveni kupus izrendati na najsitnije, i začiniti po ukusu, so, ulje i malo jabukovog sirćeta. I onda sve ređati kao u videu.
Stranice pleha za svaki slučaj namazati maslinovim uljem. Potom jelo odložite u frižider na neka 3 sata, a može i duže.
Ukrasitipo želji, a Slavica je stavila: posni ovseni krem za kuvanje, peršun, golicu, malinei masline
Šampinjoni sa batatom
- Batat
- šampinjoni
- praziluk
- tikvice
- beli luk
- spanać
- ovsena pavlaka za kuvanje
- testenina
Priprema:
Iseckati praziluk, batat, tikvicu, čen belog luka i prodinstati. Zatim dodati iseckane šampinjone. Kada puste svoju aromatičnost, u secko Slavica ubaci malo dinstane smese i izblenda, pa vrati ponovo u šerpu i doda spanać. Veoma kratko, uz mešanje na laganoj temperaturi. Kada je gotovo doda biljnu pavlaku za kuvanje. Paralelno, stavi da se kuva testenina. Potom sve sjedini i začas dobije fantastičan ručak.