Ovako se na Jugu Srbije pravi piletina koja se topi u ustima: Bataci i karabataci na ovaj način, najukusniji ručak ikad

Ovako se na jugu Srbije pravi najukusnije meso

Recepti
Autor:
Ovako se na Jugu Srbije pravi piletina koja se topi u ustima: Bataci i karabataci na ovaj način, najukusniji ručak ikad
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg pilećih bataka,
  • brašno,
  • so,
  • biber,
  • malo mlevene ljute paprike,
  • 2 jajeta,
  • mleko,
  • ulje.
Batak
foto: Promo

Priprema: Batake oprati, obrisati ih i poravnati kožicu na njima. Pomešati brašno, so, biber i mlevenu papriku.

Umutiti jaja i mleko. Batake sa obe strane umakati u brašno, zatim u jaja, pa ponovo u brašno i dobro ih uvaljati. Na dobro zagrejanom ulju pržiti batake, sa svake strane po nekoliko minuta, dok ne poču da rumene.

Smanjiti temperaturu, poklopiti posudu i dinstati na umerenoj vatri još 20 minuta (posle 10 minuta okrenuti meso). Skinuti poklopac i pojačati temperaturu.

Nastaviti s prženjem, uz često okretanje, sve dok meso lepo ne potamni i dobije hrskavu koricu. Batake izvaditi i poređati na papir da se ocede od viška masnoće. Služiti toplo uz prilog od povrća.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs