Sastojci:

* 400 g mlevenog mesa * 1 kg krompira * 1 glavica crnog luka * 1/2 litra mleka * 200 g tvrdog sira * 200 g paradajza * ulje * so, biber

stockphotoshepherdspietraditionalbritishdishwithmincedmeatandmashedpotatoonrusticwoodentable754264099.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Skuvajte krompir i napravite pire, pa mu dodajte zagrejano mleko i dobro promešajte. Zagrejte ulje u tiganju i dodajte sitno iseckan luk i mleveno meso. Dinstajte 10-15 minuta. Dodajte sitno iseckan paradajz i krčkajte još 5 minuta. Začinite po ukusu.

2. U posudu za pečenje stavite pola napravljenog krompir-pirea, a preko njega stavite smesu s mesom, pa taj sloj prekrijte ostatkom pirea.

3. Pospite narendanim sirom, stavite u rernu i pecite dok se sir ne rastopi. Jelo poslužite toplo uz salatu po želji.

Bonus video:

Error in getting video.

07:07
OVAKO JE NASTALA SRPSKA GASTRONOMSKA EROTIKA: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN Izvor: Kurir televizija

Donosimo vam savršen recept za mleveno meso u krompir-pireu.