Punjene paprike na srpski način nestaju sa stola brzinom svetlosti: Ukus obara s nogu, nema ko ih ne voli i lako se vare

Iskoristite nedeljno popodne i probajte "punjene opanke"!

Recepti
13:54h
Punjene paprike na srpski način nestaju sa stola brzinom svetlosti: Ukus obara s nogu, nema ko ih ne voli i lako se vare
Foto: Shutterstock

Ukoliko volite punjene paprike, onda je ovo idealan recept za vas! Savršeni spoj namirnica donosi sjajan ukus, te sve sa tanjira nestaje munjevitom brzinom u svi traže još!

Sastojci:

  • 6 crvenih paprika
  • malo ulja za mazanje
  • so

Za nadev:

  • 2 jaja
  • 100 g mlevenog mesa
  • 100 g sira
  • 50 g kačkavalja
  • prstohvat soli
  • bibera i peršuna
  • 6 kriški paradajza
paprike, crvene paprike
foto: Shutterstock

Priprema:

Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli i pomoću četkice namazati spoljašnju stranu ovog povrća. Poređati ih u suvu posudu za pečenje.

Za nadev žicom umutiti jaja, dodati začine i promešati. Dodati i kratko proprženo mleveno meso, kačkavalj isečen na komadiće i izmrvljen sir. Dodaju se u umućena jaja.

Dobro izmešati nadev i pažljivo puniti opanke. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, pa povećati temperaturu na 220 stepeni, isključiti donji grejač i peći još desetak minuta. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs