Ovako Grci pune paprike, lepši i zdraviji način ne postoji: Neodoljivo su sočne, a prave se za samo 25 minuta

Ukoliko nije do sada, ovo jelo se mora naći na vašoj trpezi, a kako se prave paprike na grčki način - pogledajte u nastavku.

Recepti
10:21h
Ovako Grci pune paprike, lepši i zdraviji način ne postoji: Neodoljivo su sočne, a prave se za samo 25 minuta
Foto: Shutterstock

Osetite miris mediterana na vašoj trpezi uz savršen spoj tradicije i grčke kuhinje. Punjenim paprikama po receptu Grka retko ko može da odole. Zato obavezno isprobajte ovo sočno jelo, koje je idealno za letnji period, a preukusno!

Donosimo vam provereno dobar recept!

tunjevina
foto: Shutterstock

Sastojci koji su vam potrebni:

  • 6 paprika babura
  • 360 gr tunjevine
  • 250 ml grčkog jogurta
  • kašika senfa
  • 1 mladi luk
  • sok od pola limuna
  • 80 gr kikirikija
  • so i biber
  • 50 gr kačkavalja
paprike
foto: Shutterstock

Priprema:

Uzmite paprike, presecite na pola, stavite u pleh i pecite u rerni na 220 c oko 20 minuta. Za to vreme napravite nadev. Pomešajte tunjevinu, grčki jogurt, senf, mladi luk, sok od limuna i kikiriki. Posolite i pobiberite. Nadevajte paprike, na kraju dodajte rendani kačkavalj, i zapecite još 5 minuta na 220c.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs