Način na koji Grci pohuju tikvice je pravi hit: Ručak bolji od mesa

Ručak za danas neka vam budu pohovane tikvice kojima niko ne može odoleti, sočne, ukusne i zasitne

Recepti
Način na koji Grci pohuju tikvice je pravi hit: Ručak bolji od mesa
Foto: Shutterstock

Naš predlog za današnji ručak su tikvice pohovane po receptu iz Grčke:

Sastojci:

  • 3-4 tikvice

Panir:

  • 200-250gr. brašno
  • So, suvi začin, začinska crvena paprika, biber,origano....
  • 4-5 jaja
  • Ulje za prženje

Preliv:

  • 1 veza peršun ili mirođija
  • 4-5 čena belog luka
  • biber
  • Balzamiko sirće po vašem ukusu ili neko drugo sirće.
    Tikvice
    foto: Printscreen Youtube/ Moja kuhinja Tanja

Priprema: Tajna je u seckanju tikvica. Naime, tikvice se zaseku sve do drške tako da od njih možete napraviti lepezu.

Potom se uvaljaju u panir od brašna, jaja i začina. Tako uvaljane tikvice stavite u ulje za prženje dok ne porumene. Uz njih se poslužuje i preliv od sitno seckanog peršuna ili mirođij, belog luka i jabukovog sirćeta. Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs