Recepti sa Stilom

Omlet ala Pariz

Zagrejte kašiku ulja pa pržite 10 minuta uz neprestano mešanje krupno nasečen spanać.
Recepti
12:56h
Omlet ala Pariz
Omlet ala Pariz, Foto: Shutterstock
  • 20 minuta
  • Srednje teško
  • Za 3 osoba

Sastojci

  • 6 jaja
  • 300g spanaća
  • 20g šunke
  • 2 Kašike ulja
  • po ukusu Bibera
  • po ukusu Soli

Umutite jaja, posolite i pobiberite po ukusu. Ugrejte preostalo ulje na visokoj temperaturi, stavite smesu od jaja, ostavite da se prži sve dok se ne napravi omlet. Pripremljen omlet stavite na ravan tanjir, presecite po sredini, na jedan deo rasporediti naseckanu šunku i preklopite drugim delom.

SavetOmlet će biti vazdušastiji ako se prilikom mućkanja razbija jedno po jedno jaje i doda kašika milerama

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs