Čokoladna torta sa piškotama je jedna od najkremastiji poslastica koje se ikada probali, a ukoliko se ljubitelj ovakve vrste slatkiša - recept pred vama će vam postati omiljen. Pravi se neverovato lako i vrlo je izdašna, a ukus je izvanredan.
Sastojci:
- 1 l slatke pavlake
- 400 g tamne čokolade
- 160 g mlečne čokolade
- 4 pakovanja piškota
- 2 šlag krema od čokolade
- mleko za umakanje piškota
Priprema:
Slatku pavlaku možete da koristite i biljnu i mlečnu, mada za ovu tortu bolji je izbor mlečna.
Zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja, ali da ne proključa.
Dok čekate izlomiti svu čokoladu u jednu veliku posudu. Vrelom slatkom pavlakom preliti čokoladu i mešati dok se čokolada potpuno ne otopi.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider na nekoliko sati. Najbolje je raditi uveče za ujutro ili ujutro za popodne.
Posle hladjenja dobro umutiti mikserom. Dodati zatim šlag krem, tako u praškastom stanju, pa sve zajedno umutiti.
Piškote podeliti na tri dela.
Možete slagati na tacnu, al preporučujemo kalup ili tepsiju.
U mleko možete po želji dodati kafu ili rum. Isto tako u fil možete da dodajete lešnike, orahe, seckate bananice, šta god da volite. Ukoliko volite jači ukus piškota, onda pravite pola mere fila.
Posle slaganja i mazanja, ostaće vam deo krema za premazivanje gornjeg dela torte. Naime, kad se ohladi, okrenite je na tacnu i dodajte preostali fil.
Fil takođe držite u frižideru.