PIKANTNI GULAŠ SA LAŽNIM BIFTEKOM: Sočan, ukusan, idealan za nedeljni porodični ručak

Ideja za ručak nikad dosta, a pikantni gulaš sa lažnim biftekom je odličan recept

Recepti
13:08h Autor:
PIKANTNI GULAŠ SA LAŽNIM BIFTEKOM: Sočan, ukusan, idealan za nedeljni porodični ručak
Foto: preentscreen/Youtube

Gulaš je jelo koje nam dolazi iz Mađarske, a danas se sprema u celom svetu i svi imaju neki svoj sastojak koji dodaju. Gulaš se sprema tako što se meso dugo krčka, a što je duže na šporetu, to je mekše. Obično se krčka u sosu, a mi vam donosimo još bolji recept za gulaš. Pravi se od lažnog bifteka i paradajza, kao i paprike, a ukus je fantastičan.

Sastojci:

  • 900 g lažnog bifteka
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 crni luk
  • 6 čenova belog luka
  • 2 kašike putera
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice ruzmarina
  • 1/2 kašičice timijana
  • 1 šolja paradajz sosa
  • 2 lovorova lista
  • 450 g čeri paradajza
  • 1 ljuta papričica
  • 2 paprike
  • 2 kašike putera
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice kukuruznog skroba
  • 1/2 šolje vode
  • 1 veza peršuna

Recept za pikantni gulaš sa lažnim biftekom:

Pripremite meso

Isecite lažni biftek na veće kocke, pa posolite i pobiberite. Istopite puter, pa ispržite meso. Pospite bosiljkom, ruzmarinom i timijanom. Sipajte paradajz sos i promešajte.

Dodajte crni luk i ostale sastojke

Zatim u šerpu ili tiganj sa mesom dodajte seckani crni luk, kao i beli. A onda poređajte i ceo paradajz, kao i seckane paprike. Poređajte komade putera i poklopite.

Pecite paprikaš

Pecite paprikaš u zagrejanoj rerni na 200°C oko 120 minuta. Izvadite lovorov list, pa dodajte skrob koji ste pomešali sa vodom. Pošećerite i pospite seckanim peršunom, pa promešajte. Jelo je spremno, a možete da ga služite sa pire krompirom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs