Supe ili čorbe nalaze se u ishrani svih naroda, u različitim kulturama, širom planete, a čorba od crvenog sočiva i bundeve ne samo da je zdrava i ukusna, već će vas i ugrejati u hladnim danima. U nju se dodaje i razno povrće, ali i začini koji daju poseban šmek. Ovu čorbu možete da služite i kao obrok sa parčetom hleba, ali najbolje od svega je što može da se jede i ako postite, jer su sastojci prilagođeni.
Uživajte u savršenom ukusu!
Za ovo jelo potrebno je:
- 1 muskatna bundeva
- 300 g sočiva
- 1 glavica crnog luka
- parče praziluka
- 400 g kuvanog paradajza začini po ukusu (đumbir, karanfilić, cimet, kumin, muskotno orašče, korijandar, piment...)
Zagrejati ulje i prodinstati malo luka zajedno sa bundevom. Posle toga treba naliti malo paradajza, dodati sočivo, začine i to se onda kuva oko pola sata, u zavisnosti kad ste sočivo prethodno natopili.
Nakon toga treba da se dodaju začini.