Supe ili čorbe nalaze se u ishrani svih naroda, u različitim kulturama, širom planete,a čorba od crvenog sočiva i bundeve ne samo da je zdrava i ukusna, već će vas i ugrejati u hladnim danima. U nju se dodaje i razno povrće, ali i začini koji daju poseban šmek. Ovu čorbu možete da služite i kao obrok sa parčetom hleba, ali najbolje od svega je što može da se jede i ako postite, jer su sastojci prilagođeni.

Uživajte u savršenom ukusu!

Za ovo jelo potrebno je:

  • 1 muskatna bundeva
  • 300 g sočiva
  • 1 glavica crnog luka
  • parče praziluka
  • 400 g kuvanog paradajza začini po ukusu (đumbir, karanfilić, cimet, kumin, muskotno orašče, korijandar, piment...)

Zagrejati ulje i prodinstati malo luka zajedno sa bundevom. Posle toga treba naliti malo paradajza, dodati sočivo, začine i to se onda kuva oko pola sata, u zavisnosti kad ste sočivo prethodno natopili.

Nakon toga treba da se dodaju začini.

Error in getting video.

02:10
NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno! Izvor: Kurir televizija
02:10
NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno! Izvor: Kurir televizija

Posno i neobično jelo od muskatne bundeve sa sočivom. Lep i ukusan ručak za koji treba pustiti mašti na volju. Ukućani će biti oduševljeni