OSNOVNI RECEPT ZA NAJMEKŠE POSNE PALAČINKE: Ovako pripremljene mogu stajati i 2 dana, tanke su i ukusne kao da su mrsne

Uživajte u omiljenoj poslastici i u danima posta, obradujte svoje ukućane.

Recepti
Autor:
OSNOVNI RECEPT ZA NAJMEKŠE POSNE PALAČINKE: Ovako pripremljene mogu stajati i 2 dana, tanke su i ukusne kao da su mrsne
Osnovni recept za palačinke, Foto: Shutterstock

Ovo je jednostavan a preukusan osnovni recept za palačinke. Pogodan je za dane posta ali i sve one koji ne kozumiraju mlečne proizvode ili jaja.

Mnoge domaćice pokušavaju sve i svašta kako bi dobile savršenu smesu za palačinke, a većini se čini da nema ništa lakše nego pripremiti jednu od omiljenih poslastica. Međutim, većina njih pravi velike greške.

Palačinke
foto: Shutterstock

Našim bakama je bilo najbitnije da palačinke nisu žilave i da mogu stajati duže od jednog dana. Jedan od trikova je da se stavi što manje mleka i ako to neke domaćice izbegavaju.

SASTOJCI:

  • 3 šolje brašna,
  • 1 kašičica šećera,
  • malo soli
  • 1/2 kašičice praška za pecivo,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • 2,5 šolje gazirane vode,
  • ulje.
Palačinke
foto: Profimedia

PRIPREMA:

Brašno pomešajte sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i prstohvatom soli pa mešajte mikserom dok ne dobijete retku smesu. Dodajte jednu kašiku ulja i još malo mutite.

Za pečenje palačinki najprikladniji je tiganj sa teflonskim dnom. U njega ulijte nekoliko kapi ulja, a kada se dobro zagreje, ulijte otprilike pola kutlače smese, tek toliko da prekrije dno posude.

Kada je jedna strana palačinke pečena, preokrenite je na drugu stranu. Pre pečenja svake palačinke u tiganj dodajte nekoliko kapi ulja, prenosi Skuhaj.hr

Palačinke
foto: Shutterstock

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs