Iskusne domaćice znaju brojne trikove koji im umnogome olakšvaju spremanje hrane u kuhinji. One ne gube vreme na čišćenje upornih mrlja od ulja, koje je poprskalo na sve strane, nakon što su završile kuvanje, jer imaju odličan trik.
Naime, većina ljudi prvo sipa ulje u hladan tiganj i onda ga stavi na šporet, pre nego što počnu da prže meso ili druge namirnice, a ne znaju da upravo zbog tog poteza ulje na kraju završi po šporetu, pločicama, radnoj površini, pa čak i po zidu.
Šta je potrebno učiniti da do toga ne dođe?
Kada pržite nešto u šerpi, najbolje je da prvo nju zagrejete, potrebno je da bude poptuno suva, a potom da sipate ulje i staviti da postigne željenu tepmraturu.
Sa druge strane, kada su u putanju tiganje, nekada i ogrebotine po njima mogu izazvati prsanje ulja. Da biste to sprečili, probajte da sipate so u čist tiganj i da je malo zagrejete, kako bi popunila ogrebotine. Potom sav višak prospite, pa u topao tiganj sipajte ulje. Ovaj trik će vam pomoći i u tome da vam se hrana ne zalepi.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.