Riba se ne nalazi često na srpskoj trpezi, jer znamo da Srbi ne mogu da zamisle obrok bez mesa. Ali, u toku je Uskršnji post, koji podrazumeva odricanje od hrane životinjskog porekla, pa je riba često na meniju.

shutterstock-1483433120.jpg
Foto: Shutterstock

Ona nije komplikovana za pripremu i uglavnom je potrebno 20 minuta da je ispržite ili ispečete. Ono što može da bude komplikovano je čišćenje ribe.

shutterstock-402073258.jpg
Foto: Shutterstock

Ipak, postoji nešto što može da vam olakša, a u pitanju je kuhinjska so. Ribu dobro posolite i počnite da čistite krljušt. So će onemogućiti klizanje ribe po dasci i stolu, a uništiće i sluz.

Stil / Stvar ukusa

00:04
Izbio je požar na porodičnoj kući u prvom delu Karađorđeve ulice u Laćarku Izvor: Kurir/D.Š.

Za skidanje krljušti potrebni su vam snaga i strpljenje. Riba je klizava i leti iz ruku, zbog čega je nije najjednostavnije očistiti.