CARSKA PITA NA VODI PRVI SE MUNJEVITO BRZO I NEMA KO JE NE VOLI: Idealna za dane posta, kao i za one koji hoće da MRŠAVE

Posna carska pita je toliko ukusna da za tren nestane sa stola i uvek se traži parče više!

Recepti
01:50h Autor:
CARSKA PITA NA VODI PRVI SE MUNJEVITO BRZO I NEMA KO JE NE VOLI: Idealna za dane posta, kao i za one koji hoće da MRŠAVE
Carska pita na vodi, Foto: Printscreen Youtube - Valentina Vuk Mašković

Carska pita na vodi je jednako ukusna kao i ona mrsna, a idealna je za dane posta. Naime, pravi se za svega nekoliko minuta, izdašna je i može da vam bude odličan doručak ili večera, ali i kao prilog uz jelo. Osim toga, zdrava je, te ukoliko vodite računa o liniji ili želite da smršate, možete je jesti bez griže savesti!

Sastojci:

  • 250 gr pšeničnog brašna
  • 250 gr kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 čaše kisele vode
  • 1 kisela ili sveža paprika
  • 1 šargarepa
  • 1 tikvica
  • 5 kiselih krastavčića
  • so, začini po ukusu

Kako se pravi?

Prvo povrće dobro operite, pa papriku isecite na sitne kockice, a potom šargarepu i tikvice izrendajte.

Potom u dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, svo povrće i sačine, a onda polako dodati kiselu vodu. Potrebno je da mešate sve dok se ne razbiju grudvice brašna.

U pleh stavite papir za pečenje, pa sipajte dobijenu smesu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 180 stepeni.

Po želji, pre pečenja, možete posuti po piti susam ili semenke bundeve ili suncokreta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs