POSNA PITA SA PEČURKAMA OD GOTOVIH KORA: Sprema se brzo i jednostavno, a veoma je ukusna

Donosimo vam recept za posnu pitu sa pečurkama koja se pravi veoma brzo i jednostavno.

Recepti
Autor:
POSNA PITA SA PEČURKAMA OD GOTOVIH KORA: Sprema se brzo i jednostavno, a veoma je ukusna
Recept za posnu pitu sa pečurkama, Foto: Printscreen Youtube/ Lako je Kuvati

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 400 g šampinjona ili drugih pečuraka
  • 2 manja praziluka
  • ili 1 praziluk i 3 struka mladog crnog luka
  • po želji nekoliko listova sremuša
  • ili 2 čena belog luka
  • 150 ml ulja
  • 400 ml kisele vode 150 g brašna
  • 150 g pšeničnog griza
  • kesica praška za pecivo
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera

Priprema:

Iseckati praziluk i luk na kockice i staviteti da se dinsta, pa nakon 5 minuta dodati šampinjone isečene na listiće i dinstati sve zajedno oko 10 minuta. Dodati biber, so, beli luk i sremuš.

Drugi fil: Pomešati brašno, griz, prašak za pecivo i so. Dodati gaziranu vodu i 70 ml ulja. Promešati ručno, a zatim i mikserom.

Preko prve i druge kore premazati fil od griza (po 2 kašike na svaku koru), a preko treće fil sa pečurkama. Preko četvrte i pete kore ponovo premazati fil sa grizom. Preko šeste kore sipati fil od pečuraka. Preklopiti krajeve ka unutra, pa uviti u rolat. Iseći na kocke, pa ređati na pleh. Premazati pitu preostalim filom od griza i posuti susamom, pa peći oko 40 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs