NAJBOLJI STARINSKI RECEPT ZA DŽEM OD JAGODA KOJI SVI OBOŽAVAJU: Pravi se za POLA SATA i potrebna su vam samo 3 SASTOJKA

Ukoliko volite da jedete jagode, onda će vam ovaj recept postati jedna od omiljenih!

Recepti
12:00h Autor:
NAJBOLJI STARINSKI RECEPT ZA DŽEM OD JAGODA KOJI SVI OBOŽAVAJU: Pravi se za POLA SATA i potrebna su vam samo 3 SASTOJKA
Najbolji recept za slatko od jagoda, Foto: Letina kuhinja

Džem od jagoda je prosto neodoljiv, te se retko ko može zadržati samo na jednoj kašičici, posebno tokom hladnih dana, kada se uželimo ovog voća. Takođe, odličan je i kao sastojak za mnoge kolače, a pravi se vrlo jednostavno i to za pola sata!

Kako je sezona jagoda u toku, odaberite one najlepše domaće i "sačuvajte" ih na malo drugačiji način za zimu.

Potrebe su vam samo 3 vrste namirnica:

  • 1 kg jagoda
  • 600 gr šećera
  • sok od 1 limuna
Jagode
foto: Shutterstock

Način pripreme:

Prvo ih dobro operite, pa zatim poređajte u jedna red jagoda u šerpu i pospite šećerom. Ostavite tako da odstoje sat vremena. Potom stavite na šporet i kuvajte oko pola sata na najvišoj temperaturi.

Džem, Džem od maline, Džem od jagoda
foto: Shutterstock

Primetićete da se tokom kuvanja pojavljuje pena, nju treba da skidate sve vreme kašikom. Mešajte dok jagode ne prokuvaju i šećer se ne otopi, zatim smanjite temperaturu i ostavite da lagano krčka dok ne dobijete željenu gustinu džema. Pred sam kraj kuvanja dodajte sipajte sok od limuna i skinite šerpu sa šoreta. Ostavite da se džem ohladi, pa ga sipajte u sterilne teglice.

Tegle okrenite naopako i tako neka stoje do sutradan. Čuvati ga na hladom mestu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs