Čizkejk u čaši je recept koji morate da naučite da spremate - isplatiće se!

Potrebno je:

  • 150 grama mlevenog keksa
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 50 grama margarina ili maslaca
  • 1 kašika maskarpone sira
  • 1 kašika kisle pavlake
  • 100 grama šećera u prahu
  • rendana korica od 1 limuna
  • 250 ml slatke pavlake
  • 1 želatin
  • sveže jagode
  • rendana čokolada

Priprema: Izmešati keks, šećer i malsac. Umutiti maskarpone sir, kiselu pavlaku i aktiviran želatin. Dodati šećer i koricu limuna. Umutiti slatku pavlaku pa je izmešati sa sirom, pavlakom, želatinom i šećerom. Slagati u teglicu tako što na dno ide sloj keksa, pa beli fil, pa seckane jagode, pa opet keks, beli fil, jagode i na kraju rendana čokolada. Uživajte.

01:00
Kako se pravi čizkejk u tegli? Izvor: Kurir televizija
NE PROPUSTITEReceptiNAJMEKŠI KOLAČ OD 3 SASTOJKA KOJEG DOMAĆICE OBOŽAVAJU: Japanski čizkejk obara s nogu, a pravi se očas poslaReceptiŠAPICE - STARINSKI KOLAČIĆI OD ORAHA I MASTI: Mekani kao duša, a što duže stoje to su lepšiReceptiGURABIJE NA STARINSKI NAČIN: Sirotinjski slatkiš koji što duže stoji - to je mekši i ukusnijiReceptiVANILICE PO BAKINOM RECEPTU: Kolačići od prhog testa sa mašću, a što duže stoje to su lepši

Najjednostavniji desert svih vremena je čizkejk u teglici ili čaši koji se sprema lako a izgleda svetski