NAJLEPŠI DOMAĆI HLEB BEZ KVASCA: Pravi se brzo i lako, a toliko je mekan da će se odmah pojesti

Domaći hleb bez kvasca po ovom jednostavnom receptu toliko lako se pravi da će uspeti i početnicima.

Recepti
16:01h Autor:
NAJLEPŠI DOMAĆI HLEB BEZ KVASCA: Pravi se brzo i lako, a toliko je mekan da će se odmah pojesti
Recept za domaći hleb bez kvasca, Foto: Bakina kuhinja

Ukoliko imate malo vremena, preskočite odlazak u pekaru ili prodavnicu i sami zamesite domaći hleb. U ovaj recept ne ide kvasac, tako da nema čekanja da testo naraste, što će vam dodatno olakšati i ubrzati posao.

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 3 jajeta
  • 5 kašika ulja
  • 350 ml vode
  • 1 ravna kašika praška za pecivo
  • pola kašičice soli
    Domaći hleb bez kvasca
    Domaći hleb bez kvasca foto: Shutterstock

Priprema:

Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni. U veću posudu ubacite sve suve sastojke, pa ih dobro izmešajte. U drugoj posudi razmutite cela jaja sa uljem, a na kraju sipajte i mleko. Potom mokre sastojke dodajte u posudu sa suvim sastojcima i dobro izmešajte varjačom da se sve lepo poveže. Testo na kraju malo obradite rukama i formirajte veknu. Prebacite je u podmazan pleh i pecite oko 40 minuta. Kada je pečen izvadite ga iz rerne, malo poprskajte vodom, pokrijte čistom krpom i ostavite da se prohladi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs