Izdinstajte pečurke. U većoj šerpi izdinstajte luk pa dodajte mleveno meso. Začinite mleveno meso sa začinom, biberom i solju po ukusu, pa ga dinstajte uz povremeno mešanje 10 minuta. Dodajte pečurke i origano i dinstajte sve zajedno, još par minuta. Sipajte paradajz sos i ostavite da se krčka još 10 minuta. Spremite bešamel sos. Podmažite pleh i ređajte lazanje, ovim redosledom: kore, bešamel, fil, kačkavalj, kore, bešamel, fil, kačkavalj, kore, bešamel i kačkavalj. Stavite u rernu na 250 stepeni i pecite oko 40 minuta. Kada lazanje izvadite iz rerne, ostavite da odstoje oko 20 minuta pokrivene krpom, isecite i poslužite. SavetNikada nemojte da podgrevate jela s pečurkama da se ne bi stvorili toksini
Recepti sa Stilom
Lazanje s lisičarkama
Fil pripremite sledećim redom!
Recepti
04:34h Izvor: Gordana Simić
04:34h Izvor: Gordana Simić
Lazanje s lisičarkama, Foto: Shutterstock
- 120 minuta
- Teško
- Za 6 osoba
Sastojci
- 1 kora za lazanje
- 700g mešano mleveno meso
- 700g Paradajz-pelat
- 1kg pečuraka
- bešamel sosa
- rendani kačkavalj
- 300g Crnog luka
- bibera i suvog začina od povrća
- Soli
- origana