U posebnoj šerpi skuvajte bujon (goveđi, juneći). Tikvice isecite na kocke, malo posolite i ostavite da se ocede. Kad luk bude gotov, dodajte krompir, šargarepu i još malo dinstajte, uz mešanje, zatim sipajte bujon (slobodno dodajte još vode), kuvajte dok krompir ne omekša. Tikvice dodajte kad krompir bude kuvan, kuvajte ih još petnaestak minuta na laganoj vatri. Dodajte začine po želji. Procedite čorbu, u blenderu izmiksajte povrće i vratite ga u šerpu, na tihu vatru. U posebnu činiju, odvojte kutlačom malo čorbe i dodajte tri kašike pavlake. Sjedinite masu i vratite je u čorbu. Pre služenja dodajte svež peršun ili bosiljak. SavetDa se čorba ne bi brzo pokvarila, dok je još vrela dodajte joj navrh noža sode bikarbone
Recepti sa Stilom
Narandžasta čorba
Izdinstajte luk, krompir isecite na kocke, a šargarepu izrendajte.
Recepti
20:54h Izvor: Gordana Simić
20:54h Izvor: Gordana Simić
Narandžasta čorba, Foto: Shutterstock
- 30 minuta
- Jednostavno
- Za 4 osoba
Sastojci
- Crnog luka
- 3 šargarepe
- 2 krompira
- 2 tikvice
- kocka za supu (goveđa, juneća)
- bibera i suvog začina od povrća
- Soli
- peršuna ili bosiljka
- kisele pavlake