Marinadu pripremite tako što ćete zagrejati bagremov med i umutiti ga sa estragon senfom. Krilca poređajte po pek papiru da se ne preklapaju i prelijte ih marinadom. Pecite u rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju. Kada izvadite krilca iz rerne, prelijte ih tamnim soja sosom. SavetKao prilog skuvajte pirinač u slanoj vodi, ocedite, prelijte hladno ceđenim maslinovim uljem, soja sosom po ukusu i dodajte kolutiće zelenih maslina
Recepti sa Stilom
Krilca u medu
Krilca operite, posolite i bogato namažite biljnim začinom i biberom.
Recepti
10:58h Izvor: Gordana Simić
10:58h Izvor: Gordana Simić
Krilca u medu, Foto: Shutterstock
- 40 minuta
- Jednostavno
- Za 4 osoba
Sastojci
- 1kg pilećih krilaca
- 3 bagremovog meda
- 3 estragon senfa
- bibera i suvog začina od povrća
- Soli
- tamnog soja sosa