Opranu plećku rastanjite da može da se uroluje, utrljajte solju i začinom i premažite senfom. Prokuvajte šargarepu desetak minuta pa isecite uzduž na četiri štapića i poređajte po mesu. Rasporedite uzduž isečene krastavčiće i prekrijte slaninom koja je kratko propržena. Pripremljeno meso pažljivo uvijte u rolnu, obavijte koncem da se ne otvara, stavite u đuvečaru ili zemljani sud, prelijte uljem i mašću od slanine, dodajte kašiku-dve vode, prekrijte folijom prvih pola sata i pecite na 250 stepeni. Kasnije skinite foliju, ostavite da porumeni i okrećite da bude reš sa svih strana. Služite uz povrće.SavetPečenje u aluminijumskoj foliji traje malo duže nego pečenje u običnoj posudi
Recepti sa Stilom
Rolovana plećka
Savršen recept za svečani ručak
Recepti
13:30h Izvor: Gordana Simić
13:30h Izvor: Gordana Simić
Rolovana plećka, Foto: Shutterstock
- 120 minuta
- Srednje teško
- Za 6 osoba
Sastojci
- svinjska plećka
- 4 šargarepe
- 4 kisela krastavčića
- režnjeva slanine
- senfa
- soli i začina
- Ulja