Recepti sa Stilom

Rolovana plećka

Savršen recept za svečani ručak
Recepti
13:30h
Rolovana plećka
Rolovana plećka, Foto: Shutterstock
  • 120 minuta
  • Srednje teško
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • svinjska plećka
  • 4 šargarepe
  • 4 kisela krastavčića
  • režnjeva slanine
  • senfa
  • soli i začina
  • Ulja

Opranu plećku rastanjite da može da se uroluje, utrljajte solju i začinom i premažite senfom. Prokuvajte šargarepu desetak minuta pa isecite uzduž na četiri štapića i poređajte po mesu. Rasporedite uzduž isečene krastavčiće i prekrijte slaninom koja je kratko propržena. Pripremljeno meso pažljivo uvijte u rolnu, obavijte koncem da se ne otvara, stavite u đuvečaru ili zemljani sud, prelijte uljem i mašću od slanine, dodajte kašiku-dve vode, prekrijte folijom prvih pola sata i pecite na 250 stepeni. Kasnije skinite foliju, ostavite da porumeni i okrećite da bude reš sa svih strana. Služite uz povrće.SavetPečenje u aluminijumskoj foliji traje malo duže nego pečenje u običnoj posudi

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs