U 200 ml hladnog mleka rastvorite dva pudinga od vanile i četiri kašike brašna pa dodajte u ključalo mleko. Skuvajte puding i ohladite. Umutite tri jajeta, prvo belanca pa žumanca, dodajte čašu od jogurta ulja i prašak za pecivo. Time premažite prvu koru, zatim drugu i treću, a po ivici treće kore stavite kašiku pudinga i tako ponovite pet puta (dok se ne potroše sve kore). Skuvajte sirup kojim ćete preliti baklavu. SavetUz ovaj izuzetan slatkiš prijaće vam čaša poluslatkog vina ili krem šerija, mada ne bi trebalo odbaciti ni tradicionalno piće limunadu
Recepti sa Stilom
Krem baklava
Stavite 800 ml mleka da provri sa osam kašika šećera.
Recepti
22:54h Izvor: Gordana Simić
22:54h Izvor: Gordana Simić
Krem baklava, Foto: Shutterstock
- 30 minuta
- Jednostavno
- Za 6 osoba
Sastojci
- 1l mleka
- 8 šećera
- 4 brašna
- 2 pudinga od vanile
- 3 jajeta
- Ulja
- Prašak za pecivo
- kore za pitu