U tanjiru pomešajte brašno, papriku i mešavinu začina. Meso uvaljajte u mešavinu s brašnom i propržite ga na zagrejanom ulju u široj šerpi. Kada meso porumeni, dodajte seckani luk i jelo zalijte vodom. Ostavite da se kuva pola sata. Na kraju dodajte umućenu pavlaku i iseckane kisele krastavce, pomešajte i ostavite da se jelo kuva još pet minuta.SavetJela kuvajte na niskoj temperaturi i uvek poklopljena. Manje se gube vitamini, a i mnogo su ukusnija
Recepti sa Stilom
Kiseli gulaš
Meso isecite na kockice.
Recepti
20:56h Izvor: Gordana Simić
20:56h Izvor: Gordana Simić
Kiseli gulaš, Foto: Shutterstock
- 50 minuta
- Jednostavno
- Za 4 osoba
Sastojci
- 500g svinjskog mesa
- 2 Crnog luka
- 2 aleve paprike
- 2 brašna
- 2 mešavine začina
- kisele pavlake
- 150g kiselih krastavaca