Recepata za podvarak ima na desetine, ali najbolji su uvek oni najjednostavniji. I takav su pravile naše bake - samo uz dodatak ulja ili masti, bibera, luka i mesa po želji, a rerna odradi pola posla.

Sastojci:

  • srednja glavica kiselog kupusa
  • 1 glavica crnog luka
  • biber u zrnu
  • lovorov list
  • začinska paprika
  • meso po izboru (svinjsko, piletina)

img-1780.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Najpre ispržite meso po želji, isečeno na kockice, povadite ga u činiju i na tom ulju pržite kupus isečen na trakice. Iseckajte sitno crni luk, propržite na ulju gde se pržilo meso, dodajte kupus (kolicina po zelji) iseckan na tanke trakice, i prorpžite oko pola sata. Stalno mešajte da se ne zalepi za dno. Zatim dodati oko pola kasike začinske, biber u zrnu, nekoliko lovorovih listova, posoliti po ukusu, preručiti u posudu koja može u rernu i peći oko 2 sata na 180 stepeni dok kupus omekša. Posudu prekriti folijom i za vreme pečenja ne mesati.

Zimska trpeza ne može da se zamisli bez kiselog kupusa, a mi vam donosimo recept za najlepši podvarak.