3 POSNA PREDJELA

3 NAJUKUSNIJA POSNA PREDJELA: Spremaju se u isto vreme - BRZO I JEDNOSTAVNO, a svaku trpezu dižu na VIŠI NIVO

Jednostavan recept za 3 najukusnija posna predjela, koja će svaku trpezu podići na viši nivo.

Recepti
14:57h Autor:
3 NAJUKUSNIJA POSNA PREDJELA: Spremaju se u isto vreme - BRZO I JEDNOSTAVNO, a svaku trpezu dižu na VIŠI NIVO
Recept za 3 posna predjela, Foto: Printscreen Youtube/ Home Made Recipes

Posna predjela idealan su izbor za nadolazeće posne slave i praznike. Uz dobru dekoraciju tržeza će izgledati veoma lepo i bogato.

Pita na oblandi

Sastojci:

  • 300 ml kisele vode
  • 300 ml piva
  • 24 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 6 kašika ajvara
  • 150 g briketa spanaća
  • 200 g margarina
  • 200 g mariniranih šampinjona
  • 200 ml majoneza
  • 1 kašika senfa
  • 100 g posnog sira

Slane oblande

Sastojci:

  • 250 g margarina
  • 250 g majoneza
  • 50-100 g prženog susama
  • 2 kašike senfa
  • 2 kašike ajvara
  • 50-70 g kikirikija
  • 1 konzerva tunjevine u komadu

Posna španska pita

Sastojci:

  • 3 šoljice kukuruznog brašna
  • 3 šoljice mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1-2 kašičice soli
  • 3 šoljice kisele vode
  • 2 pune šoljice ulja
  • 3 kisela krastavčića
  • 1 sveža šargarepa
  • 2-3 fileta barene ili pečene paprike

Priprema:

Uključimo rernu da se zagreje na 200 stepeni. Uzmemo 2,5 lista oblande i stavimo na obrnut pleh od rerne.

  • Pomešamo vodu, pivo, brašno i prašak za pecivo, a onda smesu podelimo na 2 dela, tako da je jedan deo malo veći jer ćemo njime mazati jednu i po oblandu. U taj veći deo dodamo ajvar, a u manji spanać. Izmešamo i mažemo jednu oblandu sa manjim delom. Pečemo 10 minuta i postupak ponovimo i sa ajvar smesom sa kojom mažemo jednu i po oblandu, a zatim ostavimo korice da se ohlade. Umutiti maragrin sa dva prstohvata soli, dodati majonez i senf, pa opet umutiti. Dodati iseckane šampinjone i izrendan sir i izmešati. Ostaviti do mazanja.
Prvo predjelo
Prvo predjelofoto: Printscreen Youtube/ Home Made Recipes
  • Pošto su korice još uvek tople, pravimo nadev za druge 2 oblande. U toplu rernu nakon pečenja korica staviti susam da se prepeče. Kada dobije svetlo braon boju pečen je. Umutiti margarin i so, dodati majonez i opet umutiti. Zatim dodati senf i susam, pa sve zajedno umutiti. Masu podeliti na tri dela, ali vodeći računa da ostanu dve kašike za kasnije. U jedan deo dodati ajvar, u drugi oceđenu tunjevinu, a u treći mleveni, pečeni kikiriki. Premazati oblande ali ne mazati zadnju koricu, već blago oblandu opteretiti da se sve lepo zalepi. Uključiti rernu na 180 stepeni.
    Druga oblanda
    Druga oblandafoto: Printscreen Youtube/ Home Made Recipes

  • Preći na pravljenje španske pite. Umešati obe vrste brašna i so, a zatim dodati ulje i vode, te sve lepo sjediniti. Dodati rendane krastavce, seckanu papriku i sitno rendanu šargarepu, pa sve izmešati. Smesu izliti u pleh 35 x 25cm ili malo veći i peći 45 minuta.
    Španska pita
    Španska pitafoto: Printscreen Youtube/ Home Made Recipes

Sa slane oblande skinuti opterećenje, te je premazati sa one dve kašike fila koje smo odvojili. Pre mazanja, dve kašike fila umešati sa 50 g majoneza. Nakon što je prmazana, oblandu ostaviti u frižider na hlađenje.

Kada su se i prve dve korice ohladile, 2 oblande preseći na pola. Dobili smo tri ajvar i dve spanać korice. Svaku mazati nadevom i slagati jednu na drugu. Premazati i zadnju koricu, pa na nju staviti posni sir.

Pri sečenju prvo tanko odstraniti ivice kod šarene oblande i pite, a onda iseći pitu u kocke. Šarenu oblandu prvo u trake pa onda u štanglice, a oblandu takođe seći u kocke.

Izvor: Domaći Recepti

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs