PROVEREN RECEPT ZA SUTLIJAŠ: Svako zrno savršeno raskuvano, rastresito i slasno - odlična poslastica za decu

Napravite sutlijaš po starom receptu, provereno uspeva baš svima

Recepti
Autor:
PROVEREN RECEPT ZA SUTLIJAŠ: Svako zrno savršeno raskuvano, rastresito i slasno - odlična poslastica za decu
Sutlijaš, Foto: Printscreen/ youtube/ marinina kuhinja

Sutlijaš pripada redu starinskih recepata koji su se rado jeli u Jugoslaviji:

Potrebno:

  • 1 šolja pirinča
  • 1 l mleka
  • vode
  • šećer
  • so
  • cimet
  • malo oraha

Priprema: Operite pirinač pa ga stavite u šerpu sa vodom da se prokuva. Kada se pirinač ukuva, dodavati litar mleka, malo šećera, malo soli i jedan vanilin šećer.

Kako se pirinač ne bi lepio, dodate prstohvat soli. Na kraju, cimet stavite po vrhu sutlijaša ili rendane orahe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs