ZA NAJVIŠE 20 MINUTA NAPRAVITE PICU: Biće preukusna, a što je najbolje od svega sprema se u tiganju

Ukoliko nemate ideju za večeru sigurno će vas oduševiti ovaj jednostavan recept za picu iz tiganja

Recepti
19:20h Autor:
ZA NAJVIŠE 20 MINUTA NAPRAVITE PICU: Biće preukusna, a što je najbolje od svega sprema se u tiganju
Recept za brzu picu iz tiganja, Foto: Profimedia

Ukoliko nemate previše vremena za pripremu klasične pice, onda će vas sigurno oduševiti ovaj recept za italijanski specijalitet koji se peče u tiganju. Kora je od lisnatog testa što je odlično jer ne morate da mesite testo i čekate da naraste. Odlična je za večeru na brzinu kada želite da iznenadite svoje ukučane.

Sastojci:

  • 300 g lisnatog testa
  • 350 ml pasiranog paradajza
  • 200 g kačkavalja
  • 150 g šunke
  • 1 kašičica origana
  • malo maslinovog ulja
  • so, biber
    Jednostavna pica iz tiganja
    Jednostavna pica iz tiganjafoto: Shutterstock

Priprema:

Testo malo razvucite na papiru za pečenje i napravite krug, pa savijte ivice prema unutra i oblikujte rubove. Tiganj u kome ćete peći picu obložite papirom za pečenje. Pokrijte poklopcem i pecite podlogu na umerenoj vatri 10 minuta. U međuvremenu paradajz sos začinite solju, biberom, origanom i maslinovim uljem. Testo premažite pripremljenim paradajz sosom, poređajte šunku i narendan, vratite poklopac i nastavite da pečete još 10 minuta. Kada je pica gotova pospite je sa još malo origana, secite na parčice i služite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs