Ukoliko nemate previše vremena za pripremu klasične pice, onda će vas sigurno oduševiti ovaj recept za italijanski specijalitet koji se peče u tiganju. Kora je od lisnatog testa što je odlično jer ne morate da mesite testo i čekate da naraste. Odlična je za večeru na brzinu kada želite da iznenadite svoje ukučane.
Sastojci:
- 300 g lisnatog testa
- 350 ml pasiranog paradajza
- 200 g kačkavalja
- 150 g šunke
- 1 kašičica origana
- malo maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Testo malo razvucite na papiru za pečenje i napravite krug, pa savijte ivice prema unutra i oblikujte rubove. Tiganj u kome ćete peći picu obložite papirom za pečenje. Pokrijte poklopcem i pecite podlogu na umerenoj vatri 10 minuta. U međuvremenu paradajz sos začinite solju, biberom, origanom i maslinovim uljem. Testo premažite pripremljenim paradajz sosom, poređajte šunku i narendan, vratite poklopac i nastavite da pečete još 10 minuta. Kada je pica gotova pospite je sa još malo origana, secite na parčice i služite.