nEODOLJIVA!

RUČAK ZA DANAS: Sočna i preukusna, a neverovatno zdrava musaka sa tikvicama po receptu ANE PETROVIĆ

Musaka sa tikvicama po receptu Ane Petrović će postati jedno od vaših omiljenih jela. Obavezno probajte da je spremite na ovaj način.

Recepti
11:56h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Sočna i preukusna, a neverovatno zdrava musaka sa tikvicama po receptu ANE PETROVIĆ
Musaka sa tikvicama po receptu Ane Petrović, Foto: Printscreen Instagram / Ana Petrović

Najpoznatija nutricionistkinja u Srbiji Ana Petrović pomogla je brojnim poznatim damama, kao i drugim ljudima, da dovedu liniju do savršenstva! Naime, kao veliki zagovornik zdravog jelovnika, ističe da je kombinacija namirnica najbitnija, kao i balans brze hrane i hranljivih, a niskokaloričnih obroka. Zato danas probajte da pripremite musaku sa tikvicama po receptu ove dame!

Neophodni sastojci:

  • 600 g tikvica
  • 150 g mlevenog mesa
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g celera
  • 1 drška celera
  • majčina dušica

Preliv:

  • 200 ml jogurta
  • 1 jaje, 2 belanceta

Način pripreme:

Na vodi dinstati usitnjeni crni luk, 1 izrendanu šargarepu i 1 dršku celera, dodati mleveno meso, so, majčinu dušicu i rendani celer i mešati dok meso ne dobije braonkastu boju. Promešati i skloniti sa ringle. U drugu šerpu (vatrostalnu posudu) na dno poredjati kolutove tikvica debljine 3-4 mm, a praznine između kolutova popuniti iseckanim tikvicama na kockice. Preko poredjanih tikvica sipati meso pa preko njega staviti još jedan sloj tikvica.

U posudi u kojoj se dinstalo meso umutiti 1 jaje i 2 belanceta, dodati 200ml jogurta i vode do kraja i sa ovom smesom preliti tikvice i meso. Musaku peći u rerni na 200 stepeni dok se na površini ne pojavi braonkasta kora (ukoliko spremate samo za vas, možete napraviti manju količinu i staviti samo 1 jaje.) Ovu musaku možete pripremati sa karfiolom, pečenom paprikom i drugim povrćem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs