Najpoznatija nutricionistkinja u Srbiji Ana Petrović pomogla je brojnim poznatim damama, kao i drugim ljudima, da dovedu liniju do savršenstva! Naime, kao veliki zagovornik zdravog jelovnika, ističe da je kombinacija namirnica najbitnija, kao i balans brze hrane i hranljivih, a niskokaloričnih obroka. Zato danas probajte da pripremite musaku sa tikvicama po receptu ove dame!
Neophodni sastojci:
- 600 g tikvica
- 150 g mlevenog mesa
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 100 g celera
- 1 drška celera
- majčina dušica
Preliv:
- 200 ml jogurta
- 1 jaje, 2 belanceta
Način pripreme:
Na vodi dinstati usitnjeni crni luk, 1 izrendanu šargarepu i 1 dršku celera, dodati mleveno meso, so, majčinu dušicu i rendani celer i mešati dok meso ne dobije braonkastu boju. Promešati i skloniti sa ringle. U drugu šerpu (vatrostalnu posudu) na dno poredjati kolutove tikvica debljine 3-4 mm, a praznine između kolutova popuniti iseckanim tikvicama na kockice. Preko poredjanih tikvica sipati meso pa preko njega staviti još jedan sloj tikvica.
U posudi u kojoj se dinstalo meso umutiti 1 jaje i 2 belanceta, dodati 200ml jogurta i vode do kraja i sa ovom smesom preliti tikvice i meso. Musaku peći u rerni na 200 stepeni dok se na površini ne pojavi braonkasta kora (ukoliko spremate samo za vas, možete napraviti manju količinu i staviti samo 1 jaje.) Ovu musaku možete pripremati sa karfiolom, pečenom paprikom i drugim povrćem.