Recepti sa Stilom

Šumareva čorba

U loncu na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan crni i beli luk.
Recepti
20:58h
Šumareva čorba
Šumareva čorba, Foto: Shutterstock
  • 50 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • Crnog luka
  • 2 belog luka
  • peršunovog lišća
  • 250g bukovače
  • 300g krompira
  • 100g graška
  • 1dl Ulja
  • 1l supe od čorbe
  • kašika belog brašna
  • Soli
  • Bibera

Dodajte bukovače isečene na listiće i dinstajte oko 10 minuta. Kada pečurke omekšaju, dodajte brašno, izmešajte i nalijte supom od povrća. Začinite, dodajte krompir i grašak i kuvajte dok povrće ne omekša.SavetUz ovu čorbu možete poslužiti proju od belog kukuruznog brašna

Preuzeto iz: „Domaća kuvarica, Gastronomsko blago Srbije”, Mladinska knjiga

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs