NENADMAŠNE

3 SALATE KOJE SAVRŠENO IDU UZ ROŠTILJ: Prave se za 5 minuta! (RECEPT)

Iseckajte povrće, pomešajte začine, prelijte i servirajte

Recepti
Autor:
3 SALATE KOJE SAVRŠENO IDU UZ ROŠTILJ: Prave se za 5 minuta! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Dobar roštilj se ne može zamisliti bez dobre salate. Donosimo vam 3 recepta za salate koje se brzo prave, a savršeno ističu ukus mesa:

1. Bekrijska salata

Sastojci:

  • 500 gr sira
  • 200-250 ml kisele pavlake
  • pola praziluka
  • 1 luk
  • 2 kašičice senfa
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice senfa
  • beli luk u prahu
  • kašičica dimljene paprike
  • so i biber
  • ljuta paprika
  • 2 kašike ajvara
  • čili sos

Priprema: Pomešajte sir i kiselu pavlaku. Dodajte tri vrste luka. Crni luk, praziluk i beli luk. Stavite senf, dimljenu papriku, beli luk u prahu. Promešajte dobro. Dodajte ajvar, so i biber. Stavite i malo ljute paprike i čili sosa. Promešajte, ohladite i servirajte uz roštilj.

bekrijska salata
foto: IGY THE COOK

2. Šopska salata

Sastojci:

  • Paradajz
  • Krastavac
  • Paprika
  • Luk
  • Sir
  • Maslinovo ulje
  • Peršun
  • So i biber.

Priprema: Iseckajte povrće, pomešajte i prelijte maslinovim uljem i začinima. Uživajte.

Šopska salata
foto: Shutterstock

Salata od jaja i mladog luka

Sastojci:

  • 6 kuvanih jaja
  • 200 gr majoneza
  • 3 – 4 struka mladog luka ( ukoliko nije sezona, mada za Uskrs uvek jeste može da se koristi i praziluk )
  • pola kašičice senfa
  • pola kašičice soli
  • 100 gr kisele pavlake
  • biber po ukusu

Priprema: Iseckati jaja na krupnije delove. Za početnike bih rekla jaje na pola, pa na četvrtinu i onda na dva ili tri dela zavisno od veličine jajeta. Malo posoliti.

Iseckati luk na kolutiće, pa dodati preko jaja. Opet malo posoliti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs