probajte

RUČAK ZA DANAS: Pileći lonac je jelo koji nećete zaboraviti! (RECEPT)

Vreme je da ljubitelji belog mesa isprobaju nešto potpuno novo

Recepti
09:53h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Pileći lonac je jelo koji nećete zaboraviti! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Ovo pikantno slatkasto-ljuto jelo istočnjačkog porekla sjajna je prilika da ljubitelji piletine isprobaju nešto novo.

Naime, kokos i piletina u tajlandskoj su kuhinji sasvim normalna kombinacija!

Sastojci:

  • 4 pileća bataka
  • 8 pilećih jetrica
  • 500 ml kokosovog mleka
  • glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 čili papričice
  • 500 ml pileće supe
  • 2 kašike kokosovog brašna
  • pola limuna
  • prstohvat šećera
  • 400 g pirinča
  • ulje
  • so, biber

Priprema:

Na ulju ispržiti pileće batake uz dodatak sitno seckanog luka, belog luka i usitnjenih čili papričica. Začiniti solju, prstohvatom šećera, rendanom koricom i sokom od polovine limuna.

Dodati pirinač, preliti kokosovim mlekom i supom (kokosovo brašno prokuvati u mleku i ostaviti da odstoji 30 minuta, pa procediti kroz fino sito). Kuvati na laganoj vatri, oko 20 minuta u napola poklopljenom loncu.

U posebnom tiganju, sa svih strana lepo ispržiti pileće jetrice, koje ste prethodno oprali i isekli na jednake delove. Servirati batake, pirinač, a preko pirinča pileće jetrice.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs