Ovo pikantno slatkasto-ljuto jelo istočnjačkog porekla sjajna je prilika da ljubitelji piletine isprobaju nešto novo.
Naime, kokos i piletina u tajlandskoj su kuhinji sasvim normalna kombinacija!
Sastojci:
- 4 pileća bataka
- 8 pilećih jetrica
- 500 ml kokosovog mleka
- glavica luka
- 2 čena belog luka
- 2 čili papričice
- 500 ml pileće supe
- 2 kašike kokosovog brašna
- pola limuna
- prstohvat šećera
- 400 g pirinča
- ulje
- so, biber
Priprema:
Na ulju ispržiti pileće batake uz dodatak sitno seckanog luka, belog luka i usitnjenih čili papričica. Začiniti solju, prstohvatom šećera, rendanom koricom i sokom od polovine limuna.
Dodati pirinač, preliti kokosovim mlekom i supom (kokosovo brašno prokuvati u mleku i ostaviti da odstoji 30 minuta, pa procediti kroz fino sito). Kuvati na laganoj vatri, oko 20 minuta u napola poklopljenom loncu.
U posebnom tiganju, sa svih strana lepo ispržiti pileće jetrice, koje ste prethodno oprali i isekli na jednake delove. Servirati batake, pirinač, a preko pirinča pileće jetrice.
Prijatno!