Sastojci:

– 1/3 šolje soja sosa
– 1/2 šolje maslinovog ulja
– 1/4 šolje Vorčestšir sosa
– 1/3 šolje soka od limuna
– 1,5 kašičice belog luka
– 3 kašike sušenog bosiljka
– 1,5 kašike sušenog peršuna
– 1 kašičica mlevenog bibera

Način pripreme:

U posudi pomešajte soja sos, maslinovo ulje, sok od limuna, Vorčestšir sos, beli luk, bosiljak i peršun. Dodajte so i biber i umutite u multipraktiku.

Po želji dodajte ljuti sos ili čili papričicu i dobro promešajte. Prelijte preko mesa i ostavite da odstoji 8 sati ili preko noći.

Što duže meso stoji, to će bolje poprimiti sve ukuse i arome marinade, a i omekšati.

(Stil.kurir.rs)

Kada meso odstoji u ovoj kombinaciji sastojaka, taj ukus je nešto neponovljivo!