Potrebno:
- 1-2 glavice kiselog kupusa
- po izboru suvo meso
- 2-3 kašike masti
- po potrebi začin
- 3 glavice crnog lula
- biber u zrnu
- lovorov list
- 1 kašika tucane paprike
Priprema: Ako je kiseli kupus slan, staviti ga da ostoji u vodi. Isto to uraditi i sa suvim mesom ukoliko je slano. Voda će izvući so.
Šerpu u kojoj će se kupus kuvati namažite sa mašću, odnosno namažite dno i zidove. Kupus iseći na sitne parčiće i dodati u šerpu.
U šerpu pored kupusa, dodati suvo meso, lovorov list, biber u zrnu i 2-3 kašike masti. Luk iseći na kockice i propržiti ga na mast, u luk i mast dodati kašiku tucane paprike i napraviti zapršku. Sa tom zaprškom preliti kupus.
U šerpu sa kupusom sipati vode do pola i kuvati na umerenoj temperaturi. Po potrebi dodavati vodu kao i začine. Prijatno!