savršeno testo

MEKŠI DOMAĆI HLEB NIKADA NISTE OKUSILI: Gotov za samo 20 minuta, zamirisaće cela kuća! (RECEPT, VIDEO)

Hleb koji se peče 20 minuta na niskoj temperaturi oduševiće vas svojim oblikom i ukusom.

Recepti
Autor:
MEKŠI DOMAĆI HLEB NIKADA NISTE OKUSILI: Gotov za samo 20 minuta, zamirisaće cela kuća! (RECEPT, VIDEO)
Foto: PrintscreenJutjub/ 식탁일기 table diary

Ovaj hleb možete da pravite i sa decom, sve što treba da uradite je da im oblikujete testo u loptice i da pustite njih da prave oblik po želji. Takođe ih možete pustiti i da prave loptice od testa ako su malo stariji. Ovaj zanimljivi hleb se brzo peče na niskoj temperaturi, pa je to dodatni plus.

Tako je mekan i sočan, a testo ne morate da mesite, nego samo da sjedinite špatulom. Možete da poslužite sa salatama, sa raznim domaćim i kupovnim namazima, kao i sa šunkom po izboru. Ako vas ne mrzi napravite i domaći namaz od jaja, tunjevine ili tikvica.

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 170 ml mleka
  • 20 g šećera
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 10 g putera, neslanog

Priprema:

  • Pomešajte mleko, kvasac i so.
  • Prekrijte sa providnom folijom i ostavite 10 minuta.
  • Pomešajte brašno i so, pa u sredinu dodajte aktivirani kvasac.
  • Mešajte špatulom dok ne sjedinite, pa dodajte istopljeni puter.
  • Mešajte još nekih 3 minuta.
  • Pokrijte providnom folijom i ostavite nekih sat vremena, dok se ne udvostruči.
  • Zatim, pospite testo sa malo brašna, izvadite ga na pobrašnjenu površinu i sa pobrašnjenim rukama razvucite testo u obliku kvadrata.
  • Isecite prvo po dužini, pa po širini, da dobijete male delove.
  • Oblikujte loptice i ređajte na pleh obložen pek papirom.
  • Napravite oblik koji želite sa lopticama.
  • Ostavite samo malo prostora između loptica.
  • Stavite ih u rernu da se udvostruče, a zatim i premažite sa mlekom.
  • Pecite u zagrejanoj rerni na 160 Celzijusa oko 18-20 minuta.
  • Vruć hleb premažite puterom.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs