Bez obzira kakvu kajganu volite trebaće vam prava oprema s kojom ona neće zagoreti ili ostati nepečena. To se odnosi na tiganj s neprijanjajućim dnom i silikonsku špatulu kojom ćete mešati kajganu.
Sastojci:
Priprema:
1. Razbijte jaja i stavite ih u šoljicu ili posudu.
2. Dodajte mleko ili sirni namaz i prstohvat soli.
3. Snažno promešajte ili stavite u blender, dok se ne pojavi penica. Ostavite ih par sekundi da se stope.
4. Rastopite kašiku maslaca na tiganju na jačem plamenu. Kad se maslac rastopi dodajte jaja i pustite ih sekundu, dve. Zatim, brzim pokretima, silikonskom špatulom počnite mešati jaja dok se ne stvore velike pahuljaste grudice.
5. Kajganu prebacite na tanjir, ako imate mikrotalasnu, zagrejte ga par sekundi u njoj jer će se jaja sporije hladiti, i pobiberite.
6. Prijatno!
Savet plus: Ako volite kremastu kajganu, koja pomalo podseća na rastopljeni sir, trebate je pripremati polako na slaboj vatri, piše Skillet.