Sastojci:
- 200 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 jaja
- 100 g maslaca
- 50 g smeđeg šećera
- 120 g belog šećera
- 120 ml mleka
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 veća jabuka
Zalivena pita sa višnjama: Sočna i slatka - postaće omiljena poslastica vaše porodice!(RECEPT)
Priprema:
- Namastite kalup za hleb i pospite ga brašnom.
- Zagrejte rernu na 180 Celzijusa.
- Jabuku operite, ogulite i iseckajte na male komadiće.
- U maloj posudici pomešajte smeđi šećer s cimetom.
- U drugoj posudi umutite omekšali maslac s belim šećerom, dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanile, a onda sipajte i mleko.
- U smesu dodajte brašno s praškom za pecivo pa dobro izmešajte drvenom kašikom.
- Polovinu testa sipajte u kalup pa rasporedite polovinu jabuke i smese šećera i cimeta.
- Sipajte ostatak testa pa ponovite postupak s jabukama i šećerom.
- Pecite 40 do 50 minuta pa proverite čačkalicom da li je kolač pečen.
Bečka čokoladna torta: Neprevaziđeni klasik austrijske kuhinje! (RECEPT)