Sastojci:
- 250 g glatkog brašna
- 350 g šećera
- 1 kašičica soli
- ½ kašičica sode bikarbone
- ½ kašičice praška za pecivo
- 300 ml maslinovog ulja
- 300 ml mleka
- 3 jaja
- 1 kašika narendane korice pomorandže
- 60 ml soka od pomorandže
- 50 ml likera od pomorandže
Bečka čokoladna torta: Neprevaziđeni klasik austrijske kuhinje! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, a kalup za torte razmere 22 ili 24 cm namastite i pobrašnite ili ga obložite papirom za pečenje.
- Pomešajte brašno, šećer, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
- U drugoj posudi umutite jaja pa sipajte maslinovo ulje, mleko, liker i sok i koricu pomorandže.
- Ubacite suve sastojke pa još kratko mutite, sve dok ne dobijete glatku smesu.
- Sipajte je u pripremljen kalup i pecite oko sat vremena, sve dok vrh ne
- poprimi zlatnu boju.