UKUSAN DESERT

Brzinski kolač sa jabukama iz jedne posude: Sočan, mekan i božanstven! (RECEPT)

Donosimo vam jednostavan recept za više nego ukusne poslastice

Recepti
Autor:
Brzinski kolač sa jabukama iz jedne posude: Sočan, mekan i božanstven! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 120 g glatkog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 120 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 kašike ruma
  • 2 slatke jabuke

Bogat božićni kolač: Topi se u ustima! (RECEPT)

kolač od jabuka
foto: Profimedia

Priprema:

  • Operite, ogulite i naseckajte jabuku na kockice.
  • Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, a kalup za tortu razmere 24 cm premažite maslacem, a dno prekrijte papirom za pečenje.
  • Omekšali maslac umutite sa šećerom u pahuljastu smesu pa dodajte jedno po jedno jaje.
  • Ulijte ekstrakt vanile i rum, a zatim dobro umutite.
  • Suve sastojke, brašno, prašak za pecivo i so sipajte u pripremljenu smesu pa izmešajte drvenom kašikom, a na kraju dodajte i jabuke.
  • Prelijte tijesto u pripremljeni kalup, zagladite, pa po vrhu rasporedite malo šećera, otprilike jednu punu kašiku.
  • Pecite 40-ak minuta, odnosno dok čačkalicom ne probodete kolač.
  • Ostavite da se ohladi pre nego što ga izvadite iz kalupa.
  • Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu.

Kuvar otkrio trik za najbolji pečeni krompir: Savršeno hrskavi i slasni, odmah ćete ih smazati! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs