Da li ste probali fudge? Reč je o mekanim kolačim nalik na bombone od karamele koji se pripremaju na šporetu od šećera, putera i mleka. Najteži deo u pripremi je čekanje da se stegnu u frižideru. Sastojci:
- 450 grama čokolade za kuvanje
- 400 ml kondeznovanog mleka
- 60 grama putera
- 2 kašike pavlake za šlag
- 1 kašika ekstrakta vanile
- prstohvat soli
Priprema:
1. Iseckajte čokoladu na sitne komade pa je rastopite na umerenoj temperaturi na šporetu u kondeznovanom mleku, puteru i pavlaci za šlag dok ne dobijete jednoličnu smesu. 2. Čokoladnu smesu začinite s malo soli i s ekstraktom vanile. 3. Prelijte smesu u lim za pečenje koje ste prethodno obložili papirom za pečenje. 4. Stavite u frižider da se sve zajedno stegne oko dva sata. 5. Isecite na kocke i poslužite hladno.
Prijatno!