trik iz restorana

Kulinarski trik za bolji ukus jeftinih kobasica: Ovaj prilog od 3 namirnice daje savršenstvo ukusa!

Ovaj ukusni, ali često zanemareni prilog poboljšava ukus kobasica, ali i drugih vrsta mesa

Recepti
Autor:
Kulinarski trik za bolji ukus jeftinih kobasica: Ovaj prilog od 3 namirnice daje savršenstvo ukusa!
Foto: Shutterstock

Kobasice su prava poslastica za ljubitelje mesa, a kako bi kobasice bile boljeg ukusa, donosimo vam jedan trik.

Bez obzira da li ih služite uz krompir ili testenine, karamelizovan luk sigurno daje pun ukus i sjajnu aromu.

Za karamelizovanje luka potrebne su vam samo tri namirnice: luk, so i malo biljnog ulja po želji.

Kiflice sa pivom: Stari recept za slatko i rastresito testo!

foto: Shutterstock
  • U tiganju ugrejte biljno ulje, ubacite kriške luka i prstohvat-dva soli.
  • Dinstajte na umerenoj temperaturi najmanje 40 minuta, odnosno dok jelo ne dobije smeđu boju.
  • Povremeno promešajte luk da ne bi zagoreo.
  • Karamelizovan luk je gotov kada dobijete smesu koja podseća na džem.

Bitno je znati da proces nećete skratiti pojačavanjem temperature jer će na previsokoj temperaturi luk da izgori. Zato, imajte na umu da se strpljenje isplati jer postepeno i dugo dinstanje daje najbolje rezultate.

Pirinač na manastirski način: Idealan i zasitan obrok, koji se lako i brzo priprema!(RECEPT/VIDEO)

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs