Napravite malo drugačiji rižoto s aromatičnim suvim vrganjima i mekanim pilećim mesom po receptu dobro poznatog Džejmija Olivera, rižoto koji se, za razliku od klasičnog, kuva ili peče u rerne. Zvuči vam neverovatno ili kao pun pogodak kad nemate mnogo vremena za stajanje uz šporet?

Da je Džejmi zaljubljenik u italijansku kuhinju, to već odavno znamo. Majstor je u spremanju različite testenine, sosova i rižota, zato mu verujemo i kad je ovaj rižoto u pitanju. Posebno volimo njegove savete i trikove u kuhinji. Dali ste već isprobali trik Džejmija Olivera za najfiniji rižoto s pečurkama?

Sastojci:

  • 25 g suvih vrganja
  • 180 ml vode
  • 4 komada pilećih zabataka
  • 1 režanj belog luka
  • 400 g pirinča kratkog zrna
  • 1 l pilećeg bujona
  • 4 grančice svežeg tamijana
  • 50 g putera
  • 80 g parmezana

Da li ste već probali "ispeći" rižoto iz rerne s piletinom i suvim vrganjima po receptu Džejmija Olivera? Razbijte predrasude i probajte - jednostavno je, sočno i kremasto!