Pastrmka na žaru po instrukcijama Džejmija Olivera: Savršena ideja za večeru! (RECEPT)

Pripremite zdravu i ukusnu večeru!

Recepti
Autor:
Pastrmka na žaru po instrukcijama Džejmija Olivera: Savršena ideja za večeru! (RECEPT)
Foto: Profimedia

U našim tekstovima o tome kako da koža postane čvršća, kosa sjajna i nokti jaki, više puta smo pomenuli da se masne sorte ribe, kao što su na primer losos ili pastrmka, moraju pojaviti u vašoj ishrani.

Takve vrste riba bogate su omega-3 kiselinama koje se aktivno bore protiv upalnih procesa, kao i proteinima koji doprinose proizvodnji kolagena - zahvaljujući njemu naša koža duže ostaje mlada i elastična. A ako ste do sada retko pripremali ribu, onda vas molimo da to činite što je češće moguće jer nije samo korisna, već je i neverovatno ukusna!

A da ne gubite vreme u potrazi za dobrim proverenim receptom, odmah s vama delimo recept za pastrmku na žaru, proverenog kuvara Jamieja Olivera.

Sastojci:

  • pastrmka - 2 kom. (otprilike 400 grama svaka)
  • limun - 2 kom
  • peršun
  • maslinovo ulje
  • so i biber po ukusu
  • puter

Priprema:

Očistite ribu ukoliko niste kupili već očišćenu. Na koži napravite posekotine sa obe strane, dubine od oko 0,5 centimetara. Svaku ribu posolite solju, pobiberite i premažite maslinovim uljem. Jedan limun narežite na pola, a drugi na kriške, nakon što ste uklonili koštice. Naseckajte peršun. Ribu napunite kriškama limuna i seckanim peršunom.

Stavite komade putera i pecite ribu na roštilju oko 10-15 minuta sa svake strane.

Posluživanje ribe na roštilju Džejmi Oliver preporučuje uz mladi krompir, povrće na pari ili običnu svežu salatu.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs