Sastojci:
- 2 kašike ulja ili maslaca
- 3 kašike belog brašna
- 1 manja glavica luka
- po želji 400 ml vode ili bujona (goveđeg ili povrćnog)
- 600 ml pasiranog domaćeg paradajza
- 2 kašičice šećera
- so i biber po ukusu
- 15 grama sitno naseckanog lista celera
- domaći rezanci, pirinač ili testenina
Svečana poklon pogača: Uputstvo korak po korak! (RECEPT, VIDEO)
Priprema:
- Ulje ili maslac stavite u lonac i kuvajte na srednje jakoj vatri.
- Dodajte brašno i napravite zapršku.
- Po želji dodajte luk i malo ga popržite.
- Dodajte pasirani paradajz, dobro promešajte i zatim ulijte vodu ili bujon.
- Dodajte so i biber po želji, pogotovo ako je kiselkast pasirani paradajz.
- Sačekajte da provri, te kuvajte oko 8 do 10 minuta.
- Pre posluživanja procedite.
- Poslužite je uz skuvani pirinač, domaće rezance ili testeninu.