NEZABORAVNA!

Mus torta sa jagodama i belom čokoladom: Kremasto uživanje koje se ne pamti i ponavlja! (RECEPT)

Ovaj kremasta čarolija od kombinacije jagoda i bele čokolade će osvojiti sva vaša čula

Recepti
Autor:
Mus torta sa jagodama i belom čokoladom: Kremasto uživanje koje se ne pamti i ponavlja! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Potrebni sastojci:

-Kora

· 250g keksa – mlevenog

· 80g putera

-Beli fil

· 200g bele čokolade

· 350ml slatke pavlake

· 5g želatina

· 30ml vode

-Crveni fil

· 300g jagoda

· 50g šećera

· 5g želatina

· 30ml hladne vode

· 200ml slatke pavlake

jagode za dekoraciju

Način pripreme:

Kora - Istopite puter i potom ga sipajte u činiju sa mlevenim keksom. Sve dobro izmešajte. Smesa treba da bude nalik pesku. Pleh podmažite puterom i u njega sipajte smesu keksa i putera. Kašikom utisnite dobro smesu i poravnjajte.

Beli fil - slatku pavlaku -150ml sipajte u šerpu da se ugreje i potom dodajte belu čokoladu. Kada se čokolada istopi, skinite šerpu sa vatre i pripremite želatin na sledeći način: U hladnu vodu sipajte kesicu želatina, dobro promešajte i na veoma tihoj vatri stavite da se želatin otopi, pazite da ne proključa. Kada želatin bude tik do ključanja, sipajte ga u beli fil koji ste napravili i dobro promešajte. Fil potom ostavite da se hladi.

Crveni fil - Jagode sipajte u šerpu zajedno sa šećerom i stavite na tihu vatru. Kada se šećer istopi i krene da ključa skinite šerpu sa vatre i pripremite želatin kao za beli fil. Sipajte želatin u crveni fil, promešajte i ostavite da se ohladi.

Kada se filovi prohlade umutite ostatak slatke pavlake i podelite je na dva jednaka dela koja ćete dodati u beli i u crveni fil. Sjedinite dobro pavlaku i filove mikserom.

Na koru prvo stavite beli a potom crveni fil. Tortu dekorišite jagodama po želji. Ostavite tortu u frižideru neko vreme (2-3 sata), nakon čega će biti spremna za serviranje.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs/Izvor:Mogujatosama.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs