SAVET MODNOG MAGA

Kralj visokih potpetica poručuje: Ovo je jedini model sandala koji vam je potreban ovog leta! (FOTO)

Manolo Blanik, nekrunisan kralj visokih potpetica i slavni dizajner poručije koji je ultimativni model sandala za ovo leto. Jasno vam je, u pitanju je elegancija i ekstravagancija!

Moda
Autor:
Kralj visokih potpetica poručuje: Ovo je jedini model sandala koji vam je potreban ovog leta! (FOTO)
Foto: Profimedia

Čovek čije ime u modnom svetu se izgovara sa velikim pijetetom i čije cipele predstavljaju ultimativni znak prestiža i gotovo da ne postoji zvezda, javna ličnost ili poslovna žena, koja u svom garderoberu nema bar nekoliko pari njegovih cipela koje staju od 500, pa i do nekoliko hiljada dolara.

Omiljeni dizajner Keri Bredšo iz serije "Seks i Grad", nad čijim je pink sandalama sa perjem "balavila" ispred izloga njegove radnje u Njujorku - i ušla u dug na kreditnoj kartici da bi kupila iste, jer "jedan je život", oglasio se po pitanju najnovijeg trenda za leto 2020. kada je obuća u pitanju.

foto: Profimedia

Prema njegovim rečima, ukoliko planirate da kupite samo jedan par visokih potpetica za ovo leto – to mora biti OVAJ model.

"Ako planirate da kupite jedan par štikli, predlažem da to budu 'gole' sandale s potpeticom od 7 centimetara, lagane poput perca i sasvim otvorene", izjavio je dizajner za Travel and Leisure.

On je dodao da "gole sandale" ne moraju biti gole, ali da potpetica i oblik sa dva deblja kaiša koja oba idu preko prednje strane stopala, sa ili bez dodatnih ukrasa - i bez kaiša za petu, mogu takođe biti opcija, jer se odlično kombinuju i uz elegantan večernji stajling, ali i uz farmerke i belu košulju, odnosno dobro iskobninovanu dnevnu sportsku eleganciju.

Što se varijacija i izbora boja tiče, dizajner tvrdi da "sigurna" crna i bela nikada nisu greška, jer će se uklopiti uz skoro svaki autfit, ali ukoliki planirate da kupite više pari ili ste prosto slobodniji u kombinovanju boja – predlozi su crvena, bordo, lavanda boja, plava (royal blue)...

Što se saveta za kupovinu obuće, uopšte, tiče, dizajner kaže:"U ormaru je dobro imati jedne dobre ravne cipele, nekoliko bazičnih salonki i, naravno, jedne štikle s visokom potpeticom".

Od početka pandemije slavni dizajner je vreme provodio u izolaciji, noseći svoje već legendarne kožne mokasine, koje je napravio pre skoro 50 godina. Kaže da mu i dalje stoje kao salivene, da su mu na stopalima - poput skulptura i da ih ne bi menjao ni za šta.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs