Potrebni sastojci:
· 100 gr suncokretovog semena
· 100 gr golice
· 50 grama brusnica sušenih
· 50 gr seckanih lešnika
· 50 gr badema
· Šolja ovsenih pahuljica
· Dve supene kašike kokosovih listića ili mlevenog kokosa
· 50 gr putera
· 2-3 kašike topljenog kokosovog ulja
Priprema:
Pomešajte najpre sve suve sastojke, a zatim topite u šerpici ulje i puter. Spojite sastojke i otopljeni puter i ulje i dobro izmešajte. Ukoliko je suviše masno od putera i kokosovog ulja, dodajte jos malo ovsenih pahuljica. Ukoliko, pak smesa deluje previše suvo, dodajte još putera ili kokosovog ulja, prema proceni. Pripremljenu smesu stavite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje i ravnomerno je rasporedite i utisnite u pleh. Tako pripremljenu smesu ostavite u frižideru da se stegne i kada je spremna – secite na štanglice.
Prijatno!