Sastojci:
- 500 ml punomasnog mleka
- 100 grama šećera
- 60 grama čokolade (min. 50 odsto kakaa)
- prstohvat soli
- 3 kašike skrobnog brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
- Veći deo mleka, otprilike 400 ml, pomešajte sa šećerom i naseckanom čokoladom, dodajte prstohvat soli, pa stavite na laganu vatru, te mešajte dok se čokolada ne otopi.
- U maloj posudici pomešajte skrobno brašno s ostatkom mleka. Ali vodite računa da ne ostanu grudvice.
- Prelijte u smesu s čokoladom pa vratite na laganu vatru i mešajte.
- Kad smesa počne da se zgušnjava, vatru smanjite do kraja i kuvajte još minut uz neprestano mešanje.
- Sklonite s vatre, umešajte ekstrakt vanile i prelijte u pripremljene posudice.
- Prekrijte prozirnom folijom, pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- Stavite u frižider da odstoji barem tri sata.
- Poslužite ohlađeno!
Nepečeni kremasti kuglof od banana: Najsočniji brzi kolač! (RECEPT)