Koliko vam se puta desilo da prilikom pripreme ručka nešto vam se odmakne, te dobijete prepečeno ili presoljeno jelo?

U takvim trenucima u pomoć priskaču određeni trikovi iskusnih kuvara, a mi vam donosimo neke od njih.

  • Ukoliko imate poteškoća s pripremanjem poslastica, pre dodavanja glazure prokuvajte pekmez od kajsije i premažite biskvit.
shutterstock-297225182.jpg
Foto: Shutterstock
  • Ako vam se hleb prepeče, odrežite krajeve, sastružite ga nožem i istrljajte belim lukom. Na taj način ćete popraviti aromu, te će topli sendiviči biti ukusniji.

  • Ako ste presolili jelo ubacite u supu nekuvanu testeninu ili sirovi krompir pa izvadite nakon deset minuta.

  • Supu, variva i sos možete zgusnuti dodavanjem zaprške ili bešamel sosa. Pomoći će i hlebne mrvice ili gustin izmešan s malo vode.

Ova namirnica potpuno menja ukus u zamrzivaču: Bolje ne pokušavajte da je zamrznete!

  • Zapetljane špagete ostavite testeninu da se ohladi, a zatim je zagrejte u tiganju s maslacem ili uljem, pa lagano mešajte.

  • Slatkoću ublažite limunom, vinskim sirćetom ili paradajzom.
shutterstock-109833860.jpg
Foto: Shutterstock
  • Stari hleb poprskajte vodom i mlekom pa zagrejtte u mikrotalasnoj.

  • Prekiselu salatu isperite u vodi, a preliv za salatu razblažite s malo sode bikarbone ili kašičicom šećera.

  • Led ili hladna voda pomažu kod prekuvane testenine.

  • Ocedite testeninu, te stavite u vodu s ledom kako biste zaustavili kuvanje. Zatim je zagrejte u sosu od paradajza. Na taj način će kiselina stvrdnuti testeninu.

Prava vitaminska bomba: Ovaj domaći sok jača imunitet, ali evo ko ne sme da ga pije! (RECEPT)

Donosimo vam savete iskusnih majstora kako da povratite u život loše skuvano jelo