Koliko vam se puta desilo da prilikom pripreme ručka nešto vam se odmakne, te dobijete prepečeno ili presoljeno jelo?
U takvim trenucima u pomoć priskaču određeni trikovi iskusnih kuvara, a mi vam donosimo neke od njih.
- Ukoliko imate poteškoća s pripremanjem poslastica, pre dodavanja glazure prokuvajte pekmez od kajsije i premažite biskvit.

- Ako vam se hleb prepeče, odrežite krajeve, sastružite ga nožem i istrljajte belim lukom. Na taj način ćete popraviti aromu, te će topli sendiviči biti ukusniji.
- Ako ste presolili jelo ubacite u supu nekuvanu testeninu ili sirovi krompir pa izvadite nakon deset minuta.
- Supu, variva i sos možete zgusnuti dodavanjem zaprške ili bešamel sosa. Pomoći će i hlebne mrvice ili gustin izmešan s malo vode.
Ova namirnica potpuno menja ukus u zamrzivaču: Bolje ne pokušavajte da je zamrznete!
- Zapetljane špagete ostavite testeninu da se ohladi, a zatim je zagrejte u tiganju s maslacem ili uljem, pa lagano mešajte.
- Slatkoću ublažite limunom, vinskim sirćetom ili paradajzom.

- Stari hleb poprskajte vodom i mlekom pa zagrejtte u mikrotalasnoj.
- Prekiselu salatu isperite u vodi, a preliv za salatu razblažite s malo sode bikarbone ili kašičicom šećera.
- Led ili hladna voda pomažu kod prekuvane testenine.
- Ocedite testeninu, te stavite u vodu s ledom kako biste zaustavili kuvanje. Zatim je zagrejte u sosu od paradajza. Na taj način će kiselina stvrdnuti testeninu.
Prava vitaminska bomba: Ovaj domaći sok jača imunitet, ali evo ko ne sme da ga pije! (RECEPT)